Hyundai Genesis Coupe: 1.000 pk voor SEMA

Hyundai Genesis Coupe: 1.000 pk voor SEMA
Begin november barst in Las Vegas het jaarlijkse pk-feestje los dat SEMA heet. Hyundai zal er een uit z'n jas gescheurde Genesis Coupé tonen met niet minder dan 1.000 pk.

Net als vorig jaar, toen een 600 pk sterke i30 in de spotlight stond, heeft Hyundai de hulp ingeroepen van de Amerikaanse tuner Bisimoto Engineering. De 3,8 liter V6 wordt voorzien van aangepaste drijfstangen, lichtgewicht nokkenassen en andere injectoren, maar daar haal je de 1.000 pk natuurlijk nog niet mee. Voor de grote vermogensboost zorgen twee enorme turbo's, ook het aangepaste uitlaatsysteem moet er zijn steentje aan bijdragen.

Omdat een dergelijke bonk spieren natuurlijk een bijpassende verpakking moet krijgen, is de Koreaan gespoten in de opvallende kleur Electric Blue. Verder zien we een koolstofvezel achterklep met een spoiler van hetzelfde lichtgewicht materiaal erboven. Aan de voorzijde valt z'n gapende muil direct op. Het is overigens nog niet bekend hoe snel de Genesis Coupé van z'n aanpassingen wordt. Van 5 tot en met 8 november is de Genesis te bewonderen naast tal van andere getunede auto's op de SEMA Show in het Las Vegas Convention Center.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.