Hyundai druk in de weer met testwerk gefacelifte i30

i30, i30 N en i30 N Fastback

Hyundai i30 spy
Hyundai i30 spyHyundai i30 spyHyundai i30 spyHyundai i30 spyHyundai i30 spyHyundai i30 spyHyundai i30 spy

Hyundai heeft een druk jaar voor de boeg. Na de pas onthulde geheel nieuwe i10, krijgt ook de Tucson een geheel nieuw vervolg. De i30 staat daarnaast ook op de agenda om een flinke verjongingskuur te ondergaan.

De gefacelifte Hyundai i30 is al eerder op de gevoelige plaat vastgelegd, maar wordt nu wederom gesnapt. Goed nieuws voor de petrolheads: ook de i30 N keert terug op de weg. Naast een ingepakte versie van de reguliere vijfdeurs i30 rijdt Hyundai namelijk ook rond met gecamoufleerde i30’s N en i30’s N Fastback. Hoewel het ‘slechts’ om een facelift gaat, pakt Hyundai de preproductiemodellen grondig in. We vinden dikke stukken sierplastic rondom de neus, bij de achterspoilers en zelfs op de zijpanelen. We verwachten echter niet dat Hyundai zó heftig aan de slag gaat met de auto. Ga er dan ook van uit dat, zoals bij doorgaans elke facelift, vooral de bumper- en lichtpartijen worden vernieuwd.

Tot nu toe heeft een eventueel gefacelifte i30 Wagon zich nog niet laten zien, maar de kans is groot dat de stationwagon ook gewoon een facelift krijgt. Onderhuids verwachten we niet één-twee-drie heel grote veranderingen, evenmin als rigoureuze veranderingen aan het binnenste van de auto. Het multimediasysteem kan wellicht wel op een update rekenen. De gefacelifte i30 laat zich na de jaarwisseling zien. Dan lost hij de i30 af die we sinds 2017 in zijn huidige hoedanigheid kennen.

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.