Honda WR-V gefacelift

Onbekend en opgewaardeerd

Honda WR-V facelift

Honda heeft een kleine facelift doorgevoerd op een model dat we in Nederland eigenlijk helemaal niet kennen. Het betreft de WR-V, een compacte cross-over op basis van de vorige generatie Honda Jazz.

In maart dit jaar konden we al de eerste afbeelding van de gefacelifte WR-V laten zien, een opgefriste compacte cross-over die Honda nu in zijn geheel heeft vrijgegeven. Zoals verwacht is de facelift niet bepaald ingrijpend, maar toch interessant genoeg om hem in vogelvlucht te behandelen.

De vernieuwde WR-V krijgt een vernieuwd front, waarin nieuwe ledkoplampen en een nu met horizontale lamellen opgevulde grille samen met een aangepaste dikke chroomstrip aan de bovenkant van die koelopening het beeld bepalen. In de bumper krijgen aangepaste mistlampen een plek en ook aan de achterkant zijn de lichtunits opgefrist. De voortaan met ledtechniek uitgeruste achterlichten hebben een nieuwe indeling en Honda heeft de overkapping boven de kentekenplaat vernieuwd. Andere kleine aanpassingen: Honda geeft de WR-V een set nieuwe lichtmetalen wielen en vervangt de conventionele antenne door een kleine 'haaienvin' op het dak.

De Honda WR-V komt in elk geval in India, waar de bijgewerkte variant nu is voorgesteld, te beschikken over een turboloze 1.2 die 90 pk en 110 Nm levert. Deze aan een handgeschakelde vijfbak gekoppelde machine heeft een 100 pk en 200 Nm sterke 1.5 als dieselalternatief. Die diesel is voorzien van een handgeschakelde zesbak. De vernieuwde WR-V, die in India een vanafprijs heeft van omgerekend net iets meer dan €10.000, moet het in dat land opnemen tegen auto's als de Suzuki Vitara Brezza, Tata Nexon en Ford EcoSport. Vorig jaar gingen in India zo'n 20.000 WR-V's over de toonbank.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.