Honda Clarity ook als Electric en Plug-in

Clarity volgt concept Hyundai Ioniq

Honda Clarity Electric en Plug-in
Honda Clarity Electric en Plug-inHonda Clarity Electric en Plug-inHonda Clarity Electric en Plug-inHonda Clarity Electric en Plug-inHonda Clarity Electric en Plug-in
De Hyundai Ioniq is voortaan niet meer de enige Aziaat die in drie 'groene' smaken te krijgen is. In New York presenteert Honda namelijk twee nieuwe versies van zijn Clarity.

De Clarity kennen we tot op heden alleen als een Honda met een brandstofcel aan boord. Daarin komt verandering met de presentatie van de Clarity Plug-in Hybrid en de Clarity Electric. Ter vergelijk: de Ioniq van Hyundai is als Hybrid, Plug-in Hybrid en als Electric te krijgen. Honda voorziet de komende 4 jaar 75.000 exemplaren aan de man te kunnen brengen.

Net zoals de diverse smaken van de Ioniq op optisch vlak van elkaar te onderscheiden zijn, is ook aan het exterieur van de Clarity te zien welke versie je voor je hebt. De varianten zijn met name aan de voorzijde te herkennen; ze krijgen stuk voor stuk een andere grille. Ook de wielen en de lakkleur verschillen per variant.

Plug-in

De Clarity Plug-in Hybrid (foto 2 en 4) heeft een volledig elektrische actieradius van 68 kilometer. De brandstofmotor is een 1,5-liter vierpitter die, uiteraard, volgens het Atkinson-principe loopt. Het blok is gekoppeld aan een ruim 180 pk en 315 Nm sterke elektromotor. Het 17 kWh grote accupakket moet een totale actieradius van ruim 530 kilometer mogelijk maken.

Electric

De Electric (foto 1 en 3) heeft een 163 pk sterke elektromotor aan boord die 300 Nm levert. Het elektrohart is gekoppeld aan een 25,5 kWh groot accupakket. De volledige actieradius is nog niet bekend.

De Clarity moet helpen om Honda's groene doelstelling te halen. Het merk wil dat tweederde van de wereldwijde verkopen anno 2030 geëlektrificeerd is. Of de drie smaken van de Clarity naar ons land komen, zal nog moeten blijken.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.