Honda belicht E-platform

35,5 kWh-batterij

Honda E
Honda Jazz en Honda eHonda Prototype EHonda Prototype EHonda Prototype EHonda E PrototypeHonda E PrototypeHonda E Prototype

Stapje voor stapje komen we meer te weten over Honda’s nieuwe EV. Na de onthulling van de naam en de bevestiging van de standaard digitale buitenspiegels is het nu tijd voor een kijkje onder de compacte EV.

Honda belicht namelijk zijn nieuwe platform voor de Honda E. Het grootste nieuws vinden we bij het batterijpakket dat 35,5 kWh groot blijkt te zijn. De lithium-ion batterij wordt watergekoeld. De stekker moet in de neus van de ‘E’ worden gestoken, waarna hij bij een snellader binnen 30 minuten weer tot 80 procent opgeladen is. De actieradius is nog niet bekend, maar hij komt ‘verder dan 125 miles (omgerekend 201 kilometer).’

De centraal geplaatste accu in de bodem zou voor een 50:50-gewichtsverdeling moeten zorgen, waarbij er een ‘optimale stabiliteit’ is door het lage zwaartepunt. De Honda E wordt een achterwielaangedreven stadsauto, aangezien de elektromotoren bij de achterwielen worden gemonteerd.

Honda presenteerde afgelopen maart in Genève de E Prototype, een vrijwel productieklare studie als voorbode van deze echte E. In totaal zouden al 31.000 Europeanen hun interesse in de Honda hebben getoond. De officiële onthulling volgt later dit jaar.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.