Hier tankt de nieuwe Hyundai Genesis

Hier tankt de nieuwe Hyundai Genesis
Soms rijden er in Europa gecamoufleerde auto's rond waarvan we niet direct weten wat er precies onder schuilt. Zo sta je bijvoorbeeld niet elke dag oog in oog met de nieuwe Hyundai Genesis.

Normaal gesproken is het voor een beetje autospotter gesneden koek om uit te vissen wat er onder het afplakplastic schuilt waarmee autofabrikanten hun prototypes camoufleren. Maar soms heb je er zo'n auto bij zitten die je niet direct kunt plaatsen. Dat hadden we bij het zien van deze foto's die AutoWeek-lezer Gerard Spatz ons toestuurde. Hij kiekte de auto tijdens een tankbeurt op de A61 in de buurt van Koblenz.

Maar wat staat hier nu precies aan de pomp? Op het kenteken lezen we GG, de afkorting van van de Duitse deelstaat Gross Gerau. En in die deelstaat ligt Rüsselsheim, de plaats waar Hyundai en Kia een testcentrum hebben. De volgende hint zijn de derde en vierde letter op de kentekenplaat: HY. Dit is dus een Hyundai. Eentje van fors formaat, waarmee je automatisch uitkomt op de Genesis sedan, een auto waarvan wij in Nederland alleen de coupéversie kennen.

Hier wordt testwerk verricht met de de auto die de Koreanen leveren op de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt. Qua lijnvoering is de nieuwe Genesis geïnspireerd op de HCD-14 concept-car die begin dit jaar in Detroit stond. Navraag bij de Nederlandse importeur leert dat men op korte termijn geen nieuwe D- of E-segmenter verwacht, waarschijnlijk gaat de nieuwe Genesis sedan dus wederom aan onze Europese neuzen voorbij. Op foto 3 zie je Genesis trouwens op de welbekende Grossglockner in Oostenrijk, waar-ie werd gefotografeerd door Jordi van der Kade.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.