Hennessey Velociraptor 6x6: gestoord machtsvertoon

'Ik geloof dat ik daar een Hennesey'

Hennessey Performance Velociraptor 6x6
Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6Hennessey Performance Velociraptor 6x6

Het Amerikaanse Hennessey Performance doet weinig liever dan van nature al potente muscle cars en pick-ups van Amerikaanse fabrikanten injecteren met krachtkuurtjes die het vermogen naar 1.000 pk brengen. Daarnaast heeft Hennessey Performance een voorliefde voor pick-ups met onnodig veel wielen. Vandaag maken we kennis met de nieuwe Velociraptor 6x6.

Hennessey Performance ken je ongetwijfeld van snelheidsmonsters als de Venom GT en Venom F5, maar daarnaast is het bedrijf vooral een tuner van Amerikaanse krachtpatsers. Het bedrijf van John Hennessey krikt het vermogen van onder meer Camaro's en Mustangs maar wat graag op tot wel 1.000 pk of meer, maar daarnaast worden geregeld pick-ups aan intense krachtkuurtjes onderworpen. Hennessey Performance neemt namelijk ook de Ford F-150 onder handen, al dan niet in Raptor-trim. Op basis van de vorige F-150 Raptor bedacht Hennessey Performance eerder al een uitvoering met zes wielen en nu heeft het merk van de huidige generatie F-150 een dergelijke 6x6.

Hennessey Performance Velociraptor 6x6

Ford

Net als Ford vernoemt ook Hennessey Performance zijn heftige F-150 naar het sikkeneurige reptiel dat lang nadat hij van de aardbodem werd weggevaagd internationale roem vergaarde in onder meer de Jurassic Park-films. Hennessey noemt de auto echter voluit Velociraptor 6x6. Het ding heeft een extra as aan de achterzijde, met als gevolg dat de auto 50 procent meer grip heeft dan het origineel. Door de komst van die extra as heeft Hennessey ook de laadbak moeten verlengen. Die is nu 2,4 meter diep, 1,67 meter dieper dan die van een reguliere F-150 Raptor. Het gevaarte staat een kleine 8 centimeter hoger op zijn poten dan een reguliere F-150 Raptor en heeft enorm offroadrubber om zijn banden. Onder de kap ligt een tot zo'n 560 pk en 910 Nm opgeschroefde 3.5 liter V6 van Ford en daarmee kom je ongetwijfeld rap van je plek. Hennessey Performance vraagt een bepaald niet malse $ 399.950 voor de Velociraptor 6x6, ruim €400.000.

In de vorm van de Goliath heeft Hennessey Performance overigens ook een 6x6-variant van de Chevrolet Silverado in de aanbieding. Dat Hennessey wel iets met zeswielige auto's heeft, blijkt ook uit het feit dat in de vorm van Project Deepspace aan een bloedsnelle elektrische GT met drie assen werkt.

PRIVATE LEASE Ford F-150

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.