Hennessey sloopt weer cijfers met de Venom GT

Hennessey Venom GT
De snelheidsduivels van het Amerikaanse Hennessey hebben het weer weten te presteren om een record aan gruzelementen te slaan.

Hennessey Performance, het is en blijft een bijzonder clubje snelheidsduivels. Jaarlijks toveren de pk-junks diverse Cadillacs, Corvettes en Vipers om tot ongezond snelle bolides. Bovenaan de idioterieladder staat de Venom GT, en met dat monster hebben de Amerikanen opnieuw een record aan duigen geslagen. De tot 1.244 pk afgetrainde Hennessey is vanaf dit moment met een topsnelheid van 427,6 km/h snelste productieauto ter wereld!

Maar, horen we je al zeggen, behoort die titel niet toe aan de almachtige Bugatti Veyron? In feite wel, de Veyron SuperSport dook met een snelheid van 267,8 mph, 431 km/h, in juli 2010 de recordboeken in als snelste productie auto ooit. John Hennessey, het brein achter de Amerikaanse testosteronschuur, is het niet helemaal eens met die titel. "De Veyron was zo afgesteld dat hij niet meer standaard was, het was een exemplaar dat niet in die vorm aan de klant werd afgeleverd." Hennessey claimt dat de Venom GT dat wel is, en vandaar de rechtmatige titelhouder is.

Bovendien is de Veyron getest op een baan getest die bijna twee keer zo lang was. John Hennessey beweert dat de Venom GT op dezelfde baan een snelheid van ruim 440 km/h zou kunnen bereiken. Begin dit jaar wist Hennessey overigens al de titel 'snelst accelererende productieauto ooit' binnen te slepen. In 13.63 seconden bereikte de Venom GT een top van 300 km/h, bijna een seconde sneller dan de tijd die de Zweedse heren van Koenigsegg ooit met de Agera R neerzetten.

In totaal worden er 29 Venoms GT geproduceerd, het bouwen van één exemplaar neemt een half jaar in beslag.

Video

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.