HanTeng Red 01 is zoveelste Chinese concept-car

Rood blijkt geel

Hanteng Red 01

Het Chinese merk HanTeng - wij moesten het ook opzoeken - heeft in China de Red 01 gepresenteerd, een opvallend studiemodel dat vooruitblikt op een sedan die in twee versies beschikbaar komt.

Om de open deur maar direct in te trappen: de HanTeng Red 01 is - ondanks dat zijn naam anders doet vermoeden - in een behoorlijk knallende tint geel gespoten. De door een Wit-Russische ontwerper getekende concept-car moet volgens zijn scheppers op termijn gewoon in productie gaan.

De HanTeng die op de Chinese beursvloer staat, is voorzien van een elektrische aandrijflijn waarmee de vierwielaangedreven sedan zo'n 600 kilometer moet kunnen afleggen. De auto komt eveneens met een reguliere 2,0-liter benzinemotor op de markt. Die krachtbron is afkomstig van Mitsubishi en wordt in China geproduceerd door de joint-venture Shenyang-Mitsubishi. Ongetwijfeld maakt ook het ontwerp van deze Chinese nieuwkomer de tongen los. Mag 'ie in deze vorm in productie?

 

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.