Gumpert slaat terug met Explosion

Gumpert Explosion
Gumpert staat op uit de dood met de introductie van de Explosion, een hoekige coupé met Audi-genen en beestachtige prestaties.

Terwijl bijna iedereen dacht dat Gumpert dood en begraven was, keert het kleine Duitse sportwagenmerk in Genève terug met de Explosion. Deze door Martin Frank getekende coupé is voorzien van een 420 pk en 520 Nm sterke 2.0 viercilinder turbomotor die de Explosion volgens z'n scheppers in staat stelt om in 3 seconden naar de 100 km/h te knallen. De topsnelheid begint volgens Gumpert ook met een 3.

Om zo'n 0-100-tijd te noteren, moet de auto zelf wel heel erg licht zijn. Dat zou best wel kunnen aangezien er voor de koets en het chassis veel koolstofvezel, kunststof en aluminium is gebruikt. Er is volgens de geruchten ook nog een versie met 2,5-liter vijfcilinder van 510 pk en 625 Nm en die zou dan helemaal bizar snel moeten zijn.

Schakelen gaat via een handgeschakelde zesbak of zestrapsautomaat met flippers aan het stuur. De Explosion is voorzien van vierwielaandrijving. Bovenstaande specificaties roepen nogal wat associaties op met Audi en een kijkje in het interieur leert dat hier ook het nodige uit de rekken uit Ingolstadt afkomstig is. Niet zo vreemd gezien de roots van oprichter Roland Gumpert bij Audi.

Gumpert zou de handen ineen hebben geslagen met het Britse bedrijf Formvision en de Explosion wordt gebouwd onder de nieuwe firmavlag GSM (Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH). De Explosion heeft een basisprijs van 105.000 euro.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.