De AutoWeekend Top 10: het beste van Genève

Peugeot 108
Ford Focus faceliftVolvo V40BMW 2-serie Active TourerToyota AygoRenault TwingoCitroën C1Mini Clubman ConceptToyota Aygo TeaserVolvo Concept Estate
Zaterdag, lijstjesdag. Ieder weekend behandelen we een top 10, van goedlopende modellen tot de meest gewilde kleuren. Kortom, alles uit de autowereld samengevat in een lijstje. Deze week: de populairste nieuwsberichten over de Autosalon van Genève.

Op het gebied van autonieuws hadden we niet veel te klagen deze week. De week waarin de Autosalon van Genève van start gaat is traditioneel erg druk, maar van de 33 berichten die afgelopen dinsdag op deze site verschenen stonden zelfs onze computers even na te roken.

Autofabrikanten doen er dan ook alles aan hun nieuws zo vaak mogelijk voor het voetlicht te laten treden: een beetje primeur betekent minimaal een teaser, een 'gelekt'-ronde en natuurlijk de officiële presentatie. Het belangrijkste nieuws was natuurlijk de introductie van maar liefst vier gloednieuwe A-segmentertjes: de Citroën C1, Peugeot 108, Toyota Aygo en Renault Twingo kregen allemaal een nieuwe vorm. Van deze vier vonden jullie de Peugeot het meest interessant. De Fransoos was de eerste die officieel gelanceerd werd: al op 14 februari kwam het bericht online.

Het artikel met daarin de eerste, onofficiële beelden van de bijzonder vormgegeven Aygo vinden we op de vijfde plaats, de Twingo en C1 direct daaronder. Plaats negen van deze lijst is opnieuw voor de Aygo: ook de teaser scoorde hoge ogen.

Ford Focus

De Ford Focus is niet eens volledig nieuw, maar dat weerhield jullie er niet van op het nieuwsbericht te klikken. Fords C-segmenter staat op de tweede plaats op de lijst. Nog kleiner nieuws vinden we bij Volvo. De nieuwe motor in de Volvo V40 D4 krijgt in het buitenland niet veel aandacht, maar op onze site was de auto ongekend populair. Logisch: 14 procent bijtelling en 190 diesel-pk's is een combinatie die we niet vaak zien.

BMW's poging ons te shockeren met de de 2-serie Active Tourer lijkt te zijn geslaagd: de auto valt net buiten het podium, maar werd alsnog heel vaak aangeklikt. Achter de al eerder besproken A-segmenters, op de achtste stek, vinden we de Mini Clubman. Volgens velen wordt het concept van de Mini teveel uitgemolken, maar aan aandacht heeft de zesdeurs estate evengoed niks te klagen. De laatste plaats in deze rij aandachtstrekkers is alweer voor een Volvo: de Concept Estate kreeg veel bewondering voor z'n uiterlijk, en haalt als enige concept-car de top tien. Volvo lijkt met het design van de auto de spijker op z'n kop te slaan, wellicht kan alle positieve aandacht de Zweden ertoe beweegt de stoere shooting brake in productie te nemen.

PositieArtikel
1."Peugeot 108 officieel gepresenteerd"
2."Gelekt: Ford Focus facelift"
3."Leaselieveling: 190 pk Volvo V40 D4 met 14 procent"
4."BMW 2-serie Active Tourer versus heilige huisjes"
5."Gelekt: Toyota Aygo!"
6."Nieuwe Renault Twingo doet alles anders"
7."Logisch gevolg: Citroën C1"
8."Mini Clubman Concept omarmt zesde deur"
9."Eerste levensteken nieuwe Toyota Aygo"
10."Volvo Concept Estate gunt blik op toekomstige V90"

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.