GTO 4/2014: Zweedse overheerser en Duitse uitdager

GTO Magazine 4 2014
Mercedes-AMG GTGTO Magazine 4 2014GTO Magazine 4 2014Nissan GT-R NismoVector W8GTO Magazine 4 2014GTO Magazine 4 2014
De nieuwste editie van GTO, het automagazine met passie voor pk's, is nu te koop - zowel in de winkels als online! In de vierde editie van dit jaar komen onder meer de Koenigsegg One:1, de Mercedes-AMG GT S en de Nissan GT-R Nismo aan bod.

Geen supercar, zelfs geen hypercar, maar een megacar – zo noemt Christian von Koenigsegg zijn allernieuwste creatie: de One:1. In de vierde GTO van 2014 lees je hoe het is om de brute kracht te ervaren van deze 'ouderwetse' geweldenaar, zonder hybrideaandrijving zoals zijn concurrenten uit Groot-Brittanië, Duitsland en Italië.

Dan is er de gloednieuwe Mercedes-AMG GT, waarmee het merk uit Stuttgart vol de aanval opent op de Porsche 911. Natuurlijk kun je al de video bekijken van onze eerste rijtest met deze beeldschone coupé, in het magazine gaan we nog dieper in op zijn prestaties en kwaliteiten.

Daarnaast zetten we twee tegenpolen uit het heden lijnrecht tegenover elkaar: de i8, de plug-in hybride supercar van BMW, en de klassiek gestijlde David Brown Speedback. Datzelfde doen we met twee luxe coupés van rond de millenniumwisseling: de Jaguar XK8 en de Maserati 3200 GT. Ook gaan we afzonderlijk op pad met de messcherpe Nissan GT-R Nismo en de illustere Vector W8 Twinturbo (wie kent 'm nog?). Bovendien draaien we warm voor de winter door een Porsche 911 Turbo S over het ijscircuit te jagen en nemen we een kijkje in de wereld van carwrapping bij JD Customs. En dat is nog maar een deel van alle verhalen in dit magazine.

GTO Magazine nummer 4 van 2014 is nu te koop. Klik hier om de editie online te bestellen en gratis thuisbezorgd te krijgen!