Greenwheels in Rotterdam extra groen

Presentatie elektro-auto Greenwheels Rotterdam
Wie af en toe een auto nodig heeft maar het milieu zoveel mogelijk wil ontzien kan natuurlijk een auto delen via Greenwheels. In Rotterdam is er nu ook de mogelijkheid om een elektrische auto te delen, om zo nog milieubewuster te rijden.

Sinds maandag rijdt de eerste elektrische Greenwheels-auto in Rotterdam rond, een Peugeot iOn. Wethouder Alexandra van Huffelen van duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte, Jan Borghuis, oprichter van Greenwheels, Marc Gussinklo van Peugeot Nederland en Kjell Biezen van elektriciteitsmaatschappij Essent waren aanwezig om de eerste rit te maken. De wethouder is erg enthousiast over de elektrische aanwinst van Greenwheels: "Nu ze ook werk maken van elektrisch rijden is dat dubbele winst voor Rotterdam. Het verder verduurzamen van onze mobiliteit is een belangrijk onderdeel van onze klimaat aanpak". Kjell Biezen laat weten dat Essent werkt aan een laadnetwerk, "Vandaag hebben we ons eerste laadpunt onthuld in Rotterdam en de andere Greenwheels-palen zullen spoedig volgen. Het is opnieuw een stap die laat zien dat overheid en bedrijfsleven gezamenlijk de schouders zetten onder elektrisch vervoer in Nederland".
Rotterdam is niet de eerste stad die de beschikking krijgt over een elektrische deelauto. In Amsterdam rijden al een tijdje iOn's in het deelprogramma. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er ook in Den Haag en Utrecht iOn's komen te rijden, als onderdeel van een landelijke proef met 25 elektrische auto's. In Rotterdam komen er daarvan zes te rijden.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.