Gereden: Peugeot Ion

Peugeot Ion
Peugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot IonPeugeot Ion
Na de Peugeot 106 Electrique was er jarenlang geen elektrische Peugeot op de prijslijsten te vinden, maar rond de jaarwisseling komt het merk terug met de Ion. Wij reden onder de rook van Parijs alvast onze eerste kilometers met dit zustermodel van de Citroën C-Zero en de Mitsubishi i-Miev.
De Ion heeft net als z'n zustermodellen een 64 pk sterke elektromotor aan boord, en het koppel van 180 Nm maakt de Peugeot tot een verrassend kwiek karretje. Voeg daarbij het opvallend volwassen interieur, de redelijk communicatieve besturing en het vrijwel afwezige rijgeluid, en je hebt een auto waar de elektropioniers prima mee kunnen leven.
Voorwaarde is wel dat ze niet van al te enthousiast bochtenwerk houden, want daar heeft de Ion het niet zo op. De testroute bevat tientallen minirotondes, en de kleine Peugeot ontmoedigt al te sportief rijgedrag met flink wat onderstuur. Lekker rustig zoemen, is het devies, en daar zal het vrijwel alle kopers ook om te doen zijn. Klein minpuntje is de opvallend stevige demping. De Franse wegenbouwers blijken opvallend gek op verkeersdrempels, inzittenden van een Ion zijn er minder blij mee.
Eind dit jaar komt de Ion beschikbaar met een Nederlandse prijs van 29.550 euro (exclusief btw). Peugeot verwacht dat particulieren voor 10 procent van de Ion-verkopen zorgen, de rest van de pioniers is te vinden bij leasemaatschappijen, Greenwheels en overheidsinstellingen. De volledige rij-impressie met de Peugeot Ion is te lezen in AutoWeek 38, die op woensdag 22 september in de winkels ligt.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.