GMC maakt Sierra ruiger

Extra laag

GMC Sierra AT4
GMC Sierra AT4GMC Sierra AT4GMC Sierra AT4GMC Sierra AT4GMC Sierra AT4GMC Sierra AT4GMC Sierra AT4

GMC laat één van de ruigste versies waarin het zijn Sierra levert kennismaken met een nóg heftiger pakketje.

GMC's Sierra moet je in feite zien als de tweelingbroer van de Chevrolet Silverado. GMC levert het model al als ruige AT4 en het is die offroadversie die nu kennismaakt met het Off-Road Performance Package. Een bijzonder pakket. Het omvat namelijk... een sterkere V8.

GMC levert de Sierra AT4 namelijk al met een 6,2-liter V8. Wie het Off-Road Performance Package bestelt, krijgt een Sierra afgeleverd die met een vermogen van 441 pk en 636 Nm zo'n 15 pk en 12 Nm meer heeft. Daarnaast komt de auto op nieuw lichtmetaal te staan, waar terreinbanden omheen zijn gelegd. GMC rust de Sierra verder uit met een sportuitlaatsysteem en een aangepast inlaattraject.

De AT4 beschikt standaard al over een heftig aangepast onderstel, waarmee de auto naast het asfalt behoorlijk uit de voeten moet kunnen. Relevant voor Nederland? Vrijwel niet, maar het blijft interessant hoe er in de Verenigde Staten altijd plek is voor nét even dat scheutje extra.

 

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.