GM investeert fors in Amerikaanse fabriek

Chevrolet Malibu
De toekomst van sommige Opel-fabrieken in Europa mag dan onzeker zijn, in de Verenigde Staten is de situatie geheel anders. Zo gaat moederconcern General Motors fors investeren in een fabriek in Kansas City.

Het gaat om de Fairfax-fabriek, waar het concern momenteel de Chevrolet Malibu en Buick Lacrosse bouwt. General Motors investeert maar liefst 600 miljoen dollar in de fabriek en bouwt daarmee onder meer een nieuwe lakstraat en nieuwe machines om metaal te persen. De verbouwing gaat ongeveer twee jaar duren.

De productie blijft gedurende die periode gewoon op niveau. Vorig jaar bouwde General Motors 277.454 auto's in de Fairfax-fabriek, 220.893 Malibu's en 56.561 Lacrosses. Dat meldt Automotive News. De Fairfax-fabriek bestaat al sinds 1945.

General Motors gaat dit jaar in totaal 1,5 miljard dollar investeren in het verbeteren van fabrieken. De investering in Fairfax is daarbij de grootste kostenpost.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.