Nieuwe Chevrolet Malibu ook als hybride

Nieuwe Chevrolet Malibu ook als hybride
Nieuwe Chevrolet Malibu ook als hybrideNieuwe Chevrolet Malibu ook als hybrideNieuwe Chevrolet Malibu ook als hybrideNieuwe Chevrolet Malibu ook als hybrideNieuwe Chevrolet Malibu ook als hybrideNieuwe Chevrolet Malibu ook als hybrideNieuwe Chevrolet Malibu ook als hybride
Chevrolet preseneert in New York de nieuwe Malibu, de negende generatie sinds 1964. De 'midsize sedan' is er nu ook met hybride aandrijflijn.

Die is afkomstig uit de nieuwe Volt, dus een 1,8-liter viercilinder benzinemotor gecombineerd met een elektromotor, met z'n tweeën goed voor 185 pk. Op alleen de batterijen en elektromotor haalt de hybride 88 km/h. Volgens Chevrolet is het gecombineerde verbruik 'meer dan 45 miles per gallon', oftewel 6,3 l/100 km.

Wie wat meer pit wil, kan kiezen voor een 2,0-liter turbo van 253 pk en 350 Nm. De instapper is een 1,5-liter turbomotor van 163 pk en 250 Nm. Die heeft een zestrapsautomaat, de 2.0 krijgt een nieuwe achttrapsautomaat.

De Malibu van modeljaar 2016 oogt een stuk strakker dan het huidige model, met dank aan een scherper gesneden front, subtiele 'vouwen' op de flanken en een compleet andere achterkant met nieuwe lichtunits. Daarnaast is de nieuwe Malibu langer dan z'n voorganger en heeft-ie een bijna 10 cm langere wielbasis, waardoor de beenruimte achterin met 33 mm toenam. Het wagengewicht nam af met ongeveer 135 kilogram.

Slecht nieuws voor avontuurlijke tieners: met 'Teen Driver' kunnen de ouders via het MyLink-systeem de escapades van hun kroost in de gaten houden, zoals de gereden topsnelheid en of de actieve veiligheidssystemen in actie hebben moeten komen.

Aan actieve en passieve systemen en andere hulpjes geen gebrek, overigens. Zo heeft de nieuwe Malibu zaken als Front Pedestrian Alert, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning, Side Blind Zone Alert met Lane Change Alert, Forward Collision Alert met Following Distance Indicator, Rear Cross Traffic Alert, Front and Rear Park Assist, Intellibeam met automatische grootlichtfunctie, Adaptive Cruise Control met Front Automatic Braking en Automatic Parking Assist.

De nieuwe Malibu, de negende generatie sinds het model in 1964 op de markt kwam (foto 8), beleeft deze week z'n primeur op de NYAIS-autoshow in New York, in het vierde kwartaal van 2015 gaat-ie in de verkoop in de VS. De productie vindt plaats in GM's Fairfax Assembly Plant in Kansas City.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.