Chevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grens

Van luxe Chevelle tot eigen modelreeks

Chevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grens
Chevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grensChevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grensChevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grensChevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grensChevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grensChevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grensChevrolet Malibu breekt door 10 miljoen-grens
Een mooie mijlpaal voor de Chevrolet Malibu: het Amerikaanse 'midsize'- model is inmiddels 10 miljoen keer geproduceerd.

De geschiedenis van de Malibu, vernoemd naar een kustplaats in Californië, begint in 1964. De naam werd toen gebruikt voor het duurste uitrustingsniveau van de Chevelle, die in diverse carrosserievormen verkrijgbaar was, waaronder een cabriolet (foto 1). Pas bij de 4e generatie (foto 2), die in 1978 op de markt kwam, werd Malibu als eigen modelnaam gebruikt.

Die 4e generatie hield het vol tot 1983, toen Chevrolet besloot om de Malibu uit het gamma te schrappen. In 1997 keerde de Malibu terug (foto 3). Deze keer als voorwielaandrijver en alleen nog verkrijgbaar met viercilinder of V6. Het dertien-in-een- dozijnkoetswerk uit de jaren 90 maakt van deze generatie een nogal anonieme verschijning, wat ook gold voor de opvolger die in 2004 kwam - al was de Maxx (een 'vijfdeurssedan', foto 4) daarop een uitzondering, al dan niet om de juiste redenen...

Generatie 7 (2008-2012, foto 5) en 8 (de huidige Malibu, foto 6) zijn keurige sedans, maar Chevrolet zet met de 9e generatie (foto 7 en 8) eindelijk weer een auto neer met een meer uitgesproken ontwerp. De productie van de nieuwe Malibu is inmiddels begonnen in de Fairfax-fabriek van General Motors in Kansas City, in het laatste kwartaal van dit jaar komt-ie op de markt.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.