Getunede Chryslers

Chrysler Stratus
Chrysler onthulde op de SEMA in Las Vegas de eerste auto's die zijn ontwikkeld door de het Vehicle Excitement Team (VXT).

Chrysler onthulde op de SEMA in Las Vegas de eerste auto's die zijn ontwikkeld door de het Vehicle Excitement Team (VXT).

Op de jaarlijkse show van de Specialty Equipment Market Association (SEMA) onthulde Chrylser drie auto's die zijn ontwikkeld door VXT. Dat team bouwt unieke exemplaren die gebaseerd zijn op een productiemodel, customizing noemen de Amerikanen dat. Chrysler laat via VXT-concepts zien wat er allemaal mogelijk is met tuning en uiterlijke verfraaiing. Het VXT-team moet de Chrysler producten onder de aandacht van de tuners te brengen.
Chrysler brengt onder de naam Mopar al aftermarket onderdelen en accessoires op de markt en bij een aantal dealers zullen Mopar Speedshops komen.
Zo gaat Chrysler in de aanval tegen Ford en Honda, van wie de Focus en de Civic superpopulair zijn bij de tuners en jongeren die zelf op de customizingtoer gaan.
VXT laat op de SEMA een snelle versie zien van de Dodge Stratus, die bij ons tegenwoordig als Chrysler Sebring door het leven gaat. De Stratus Turbo heeft een 2,4-liter turbomotor die 240 pk levert en een maximum koppel heeft van 353 Nm. De auto is 1,5 cm verlaagd en heeft een sportonderstel, een vijfversnellingsbak, verbeterd remsysteem en dubbele uitlaten met verchroomde eindstukken. Aan de buitenkant is de Stratus Turbo voorzien van een diep vallende bumperspoiler, een luchtinlaat op de motorkap en zijskirts. Uiteraard ontbreken 18-inch wielen met Michelin Pilot Performance-banden niet.

Naast de Stratus staat er ook een PT Cruiser die door VXT onder handen is genomen. Het is de Chrysler PT Big Sky, die een groot open dak heeft. Het is een lamellensysteem met vijf panelen, dat ver genoeg open gaat om zowel de vóór- als achterpassagiers een blik op de hemel te geven.
Het systeem is ontworpen door de Amerikaanse vestiging van Webasto. ASC heeft voor de uiterlijke verfraaiing van de PT gezorgd met zijskirts, wielkastverbreders, mistlampen en gemodificeerde voorbumperspoiler. Achter is de bumperspoiler aangepast om de dubbele uitlaatpijpen de ruimte te geven. De 18-inch BBS-wielen met Goodyear Eagle F1-banden vallen daarbij niet uit de toon. Het interieur is luxueus uitgevoerd in beige leer. Lest best: de PT Big Sky heeft vierwielaandrijving.