Gesnapt: nieuwe Aston Martin Vantage

Mix van DB10, DB11 en ... AMG!

Aston Martin Vantage Spyshots
Aston Martin trekt dit jaar nog het doek van de volledig nieuwe Vantage. Onze spionagefotograaf was erbij toen het model in een regenachtig Duitsland op pad werd gestuurd.

Aston Martin investeert de laatste jaren enorm in het vernieuwen en uitbreiden van zijn line-up. We hebben al kennis kunnen maken met de DB11, een auto die ook nog als Volante verschijnt. Op termijn brengt Aston Martin met de DBX zelfs een cross-overachtige op de markt én het merk flirt al enige tijd met elektrotechniek, iets wat in 2019 leidt tot een elektrische Rapide. Dan is er de Vantage, die hoognodig aan vervanging toe is. De nieuwe generatie wordt dit jaar gepresenteerd.

De huidige Vantage stamt in de basis uit 2005. Bij het nieuwe model kiest Aston Martin voor een koets met designkenmerken van grote broer DB11, al laat het merk zich ook duidelijk inspireren door de DB10 die in de James Bond-film Spectre een rol speelde. Op de motorenlijst staat een 4,0-liter biturbo V8 die van het schap van Mercedes-AMG afkomstig is. In de AMG GT S is die achtcilinder goed voor 510 pk. De techneuten van Aston Martin zijn vrij het blok zelf af te stellen. Of ook de Vantage exact 510 pk sterk zal zijn, valt dus nog te bezien.

Voor klanten die een twaalfcilinder ambiëren, zet Aston Martin hoogstwaarschijnlijk de 5,2-liter V12 van de DB11 op de menukaart van de Vantage, een blok dat in de DB11 goed is voor 608 pk. Aston Martin wil de laatste supercarfabrikant zijn die een handbak op de optielijst heeft staan. We verwachten dan ook dat de Vantage ook met handgeschakelde transmissie te koop zal zijn.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum