Gesnapt: Mercedes-Benz EQC-klasse

Elektro-SUV beter in beeld

Spyshots Mercedes-Benz EQ C-klasse
Mercedes-Benz en Smart hebben het EQ-label in het leven geroepen waaronder ze hun elektrische modellen voeren. Niet eerder verscheen de EQ C-klasse zo duidelijk in beeld.

Het aantal volledig elektrische SUV's staat op het punt stevig toe te nemen. Jaguar bracht onlangs de I-Pace op de markt en Audi volgt op relatief korte termijn met de e-tron. Ook bij Mercedes-Benz wordt aan stekkergeweld gewerkt en het is de EQ C-klasse die bij het merk het volledig elektrische spits mag afbijten.

De EQ C-klasse is de productieversie van de Generation EQ, een concept-car uit 2016 waarmee bij Mercedes-Benz het startschot klonk voor het genoemde EQ-label. Deze EQ C-klasse staat op een nieuw platform van Daimler: de EVA-basis. Dat modulaire platform is niet voorbehouden aan deze elektrische SUV, het merk wil namelijk een heel arsenaal EV's op die basis zetten.

Waar Mercedes-Benz de EQ A-klasse, een compacte elektrische hatchback, in Frankrijk gaat produceren, ziet deze EQ C-klasse straks in Bremen het levenslicht. Zeer waarschijnlijk komt de auto over twee elektromotoren te beschikken die samen goed zijn voor zo'n 400 pk. Het accupakket zal ongetwijfeld tussen de 70 en 110 kWh groot zijn, goed voor een volledig elektrische actieradius van 400-500 kilometer. Een officiële onthulling volgt nog dit jaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum