Gesnapt: Kia Ceed Sportswagon

Ruimtelijke stap in Genève

Kia Ceed Sportswagon Spyshost
Kia brengt niet alleen een nieuwe Ceed, maar ook een nieuwe Ceed Sportswagon mee naar de Autosalon van Genève. De ruimste van die twee zien we nu in camouflagekostuum.

Tijdens de onthulling van de volledig nieuwe Ceed (hatchback) liet Kia aan AutoWeek weten dat het in Genève een tweede variant zou presenteren: de stationwagon. Die ruimtelijke Ceed lijkt opnieuw de toevoeging Sportswagon te krijgen. Vandaag zien we hem voor het eerst in testkostuum.

Daarmee is meteen een belangrijke variant aan het gamma toegevoegd, want als auto voor Europa kan de nieuwe Ceed niet zonder de extra ruime variant. Artur Martins, Kia's Vice President Marketing & Product Planning, bevestigde dat: "Dit is met afstand de belangrijkste variant voor deze markt."

Later voegt Kia nog een derde Ceed-variant aan het leveringsgamma toe. Dat zou een sportievere variant zijn die invloeden van de vorig jaar op de IAA gepresenteerde Proceed Concept vertoont. Het zou zowel om een liftback-achtig model als om een shooting brake-achtige kunnen gaan.

In AutoWeek 9, die vanaf 28 februari in de winkels ligt, lees je een uitgebreid interview met Michael Cole, COO van Kia Europe.

PRIVATE LEASE Kia Ceed

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum