Gesnapt: gefacelifte Cadillac XT5

Vershouder

Spyshots Cadillac XT5 (facelift)
Spyshots Cadillac XT5 (facelift)Spyshots Cadillac XT5 (facelift)Spyshots Cadillac XT5 (facelift)Spyshots Cadillac XT5 (facelift)Spyshots Cadillac XT5 (facelift)
Cadillac doet zijn best om de XT5 onder de aandacht te houden. Een facelift zit in het vat, maar die bijpuntsessie lijkt zeer subtiele wijzigingen naar de SUV te brengen.

Cadillac's XT5, zijn naam staat voor Crossover Touring 5, werd in 2016 op de markt gebracht als opvolger van de SRX. Een zeer subtiele facelift moet er voor zorgen dat de SUV klaar is voor zijn tweede levensfase.

Cadillac doet zijn best de illusie te wekken dat de XT5 een Lexus-achtige grille krijgt, maar niets is minder waar. De algemene vorm van de XT5-grille blijft behouden, al lijkt Cadillac te kiezen voor een exemplaar met sportiever ogend gaaswerk en slechts een paar horizontale lamellen. Ook de voorbumper wordt onder handen genomen, zij het in zeer lichte vorm. Hetzelfde gaat op voor de bumper aan de achterzijde. De omlaag lopende punten van de koplampunits lijken straks te worden verbonden met de daaronder geplaatste mistlampen.

Op technisch vlak profiteert de XT5 waarschijnlijk van de komst van Cadillac's semi-autonome systeem Super Cruise. Mogelijkerwijs krijgt de auto een nieuwe 2,0-liter grote viercilinder turbomotor, een blok dat in China al in de auto te krijgen is. We verwachten dat Cadillac de gefacelifte XT5 begin volgend jaar tijdens de Detroit Motor Show aan het grote publiek voorstelt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum