Geruchten rond Cadillac ATS-V+ ontkracht

Geen Cadillac ATS-V+ in aantocht

Cadillac ATS-V
Wie gehoopt had op een extra gewelddadige versie van de Cadillac ATS-V, moeten we teleurstellen. Geruchten over de komst van een ATS-V+ zijn namelijk ontkracht.

Vorige week stond het digitale autoland vol met berichten over de komst van een extra krachtige versie van de Cadillac ATS-V. Het model, dat al ATS-V+ was gedoopt, zou de 7.0-liter LS7 V8 uit onder andere de Camaro Z/28 in z'n neus gelepeld krijgen. Helaas voor de fans gaat dat niet door.

Cadillacs communicatiemanager David Caldwell heeft tegen Motor Authority gezegd dat een sterkere ATS-V gewoonweg niet nodig is. Ter herinnering: de ATS-V beschikt al over een 455 pk sterke 3,6-liter biturbo V6 die 603 Nm naar de achterwielen stuurt. Die cijfers zijn goed voor een sprintje vanuit stilstand naar de 100 km/h in 3,9 seconden en een topsnelheid van 300 km/h.

Wie daar geen genoegen mee neemt, kan bij Cadillac de CTS-V bestellen. Dit grotere model heeft een 640 pk en 855 Nm sterke 6,2-liter V8 met supercharger in z'n met spoilers volgehangen neus (foto 3 en 4).

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.