Nu officieel: de Cadillac ATS-V!

Cadillac ATS-V
Cadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-VCadillac ATS-V
We wisten natuurlijk al hoe de Cadillac ATS-V Coupé eruit ziet, maar nu geeft General Motors z'n foto's en specs officieel vrij. Oók van de sedan-uitvoering, waar we nog niets van gehoord hadden. Ziehier de Amerikaan die het de BMW M3 en M4 moeilijk wil maken!

Zoals bekend wordt de Cadillac ATS-V voorzien van een 3,6-liter V6 met dubbele turbo, goed voor 455 pk en een maximumkoppel van 603 Nm. De motor wordt standaard gecombineerd met een handgeschakelde zesbak, maar ook een achttrapsautomaat is beschikbaar. Met laatstgenoemde sprint de achterwielaangedreven ATS-V binnen 3,9 seconden naar 60 mph (96 km/h). De topsnelheid is geklokt op 299 km/h.

Cadillac presenteerde vorige week al de ATS-V.R, die volgens de GT3-reglementen ontwikkeld is. De Amerikanen zijn het reguliere model niet vergeten, want ook dat is voorzien van Cadillacs 'circuitwaardige' Twin Turbo-systeem. Andere handige snufjes om optimale prestaties veilig te stellen, zijn Active Rev Match, no-lift shifting en launch control.

De specificaties van de coupé en sedan zijn volgens Cadillac hetzelfde. Verdere informatie verwachten we later vandaag, als de ATS-V op de LA Auto Show z'n publieksdebuut beleeft. Prijzen zijn nog niet bekend.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.