Doek valt voor Cadillac ATS Sedan

ATS Coupé nog wel leverbaar

Cadillac ATS
Wie graag iets bijzonders in het D-segment rijdt, moet dit jaar nog snel handelen. Het is namelijk het laatste jaar waarin Cadillac de ATS produceert.

Dat blijkt uit berichtgeving van Carbuzz, dat zich baseert op uitspraken gedaan door de communicatieafdeling van Cadillac. De in 2013 op de markt gebrachte ATS Sedan, een auto waarmee Cadillac auto's als de BMW 3-serie en Mercedes-Benz C-klasse op de korrel wilde nemen, zal geen nieuw modeljaar meer ingaan. Dat betekent dat de productielijn medio dit jaar stopt met de productie van de ATS Sedan. De in 2015 op de Nederlandse markt verschenen ATS Coupé mag nog even door.

De Lansing-fabriek in de Noord-Amerikaanse staat Michigan wordt spoedig grondig verbouwd om de boel klaar te stomen voor een nieuwe generatie sedans van Cadillac. In Nederland zouden sinds de lancering van de ATS slechts twee exemplaren zijn verkocht. Dat had voor een deel te maken met het gegeven dat de instapversie een 276 pk geblazen 2.0 onder de kap had, waar concurrenten als de al genoemde 3-serie en C-klasse met bescheidener motoren leverbaar waren en daarmee prijstechnisch toegankelijker waren. Tevens hield Cadillac zich ver van het leveren van een dieselmotor.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.