Gereden: Mitsubishi Outlander PHEV Facelift

Lage bijtelling... En verder?

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi Outlander PHEVMitsubishi OutlanderOutlander PHEVOutlander PHEV
Hoewel de interesse in de Mitsubishi Outlander Plugin Hybrid dit jaar fors minder is dan de afgelopen jaren, is de PHEV dit jaar nog relatief interessant vanwege 7% bijtelling. Mitsubishi heeft de SUV vernieuwd, maar is dat reden genoeg om alsnog snel een leasecontract te tekenen?

Wie nog een Outlander PHEV wil rijden met lage bijtelling van zeven procent moet snel zijn, want na 1 januari 2016 gaat de bijtelling van plugin hybrides omhoog naar vijftien procent. Daardoor gaat er deels een streep door de nummer één reden - voor veel mensen - om voor deze Japanse SUV te kiezen. Wat biedt-ie verder?

Soepel

De aandrijflijn van de hybride Outlander is niet grondig aangepast, maar dat was ook niet nodig. De verbrandingsmotor en elektro-aandrijving werken erg soepel samen en hoewel de aandrijflijn af en toe flink van zich laat horen tijdens accelereren presteert de PHEV aangenaam vlot en met veel souplesse.


Comfort
Comfort is nog steeds de voornaamste kracht van deze SUV, want hoewel de Europese versies een verstevigd voorste subframe hebben dat voor scherpere stuurreacties zou moeten zorgen, blinkt de Outlander niet uit in communicatie met de bestuurder. Het is nog steeds een vrij afstandelijke machine, met een erg soepel onderstel dat de auto mede dankzij het wagengewicht wat log aan laat voelen. Voor z'n bochtengedrag moet je hem dus niet hebben, de Outlander blijft - mede dankzij verbeterde geluidsisolatie en een fraaier interieur - bij uitstek geschikt voor het bovengemiddeld ontspannen woon-werkverkeer.


Meer weten over de vernieuwde Mitsubishi Outlander? Bekijk dan binnenkort onze video én lees de Eerste Rijtest in AutoWeek 37 die vanaf 9 september in de winkels ligt en digitaal te bestellen is via www.autoweek.nl/bestel.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum