Gereden: Maserati GranCabrio

Maserati GranCabrio
Alle feiten rondom de Maserati GranCabrio zijn natuurlijk allang bekend, maar we konden nu voor het eerst met de onthoofde GranTurismo op pad.
In tegenstelling tot de Maserati GranTurismo is de GranCabrio slechts in één uitvoering verkrijgbaar. Deze heeft een 4,7-liter V8 met 440 pk en zestraps volautomaat. De Italianen hebben vastgehouden aan een stoffen dak, zodat de gewichtstoename beperkt blijft tot 100 kilo. Bovendien ziet de auto er nu in gesloten toestand bijna net zo mooi uit als geopend. De aanwezigheid van de auto is overdonderend. Mensen wijzen je niet alleen na, ze doen het met hun mond open. Het geluid dat de Maserati produceert, speelt hierbij een grote rol. Als je op de sportknop drukt, gaan er vlinderkleppen open in de uitlaat, waardoor je afwisselend gehuil, gedreun en gedonder hoort. De verslaving van dat geluid is enorm. Onze route ging door de bergen ten noorden van Nice, zodat het geluid continu weerkaatst werd op de bergwanden. Waanzinnig! Lees de volledige rijimpressie in Autoweek 24 die op woensdag 16 juni verschijnt.
Video

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.