Genesis X Speedium Coupé schittert in Pebble Beach

Nu ook vanbinnen te zien

Genesis X Speedium
Genesis X Speedium Genesis X Speedium Genesis X Speedium Genesis X Speedium Genesis X Speedium Genesis X Speedium Genesis X Speedium Genesis X Speedium

Genesis heeft een van zijn warmst onthaalde studiemodellen van de laatste jaren meegebracht naar het Concours d'Elegance in Pebble Beach. De concept-car kennen we al, maar het interieur van de auto nog niet!

In april dit jaar presenteerde Genesis de X Speedium Coupé, een evolutie van de X Concept die een jaar eerder werd onthuld. De Genesis X Speedium Coupé kreeg van Hyundai's luxemerk een klassiek-moderne koets aangemeten, compleet met de bekende gestreepte Genesis-verlichting en opvallend weinig uiterlijke tierelantijnen. Tijdens het Concours d'Elegance in Pebble Beach heeft Genesis de portieren van de showauto geopend en dus kunnen we nu een eerste blik op het interieur werpen.

Genesis X Speedium

Genesis X Speedium Coupé

Net als het exterieur van de Genesis X Speedium Coupé is ook het interieur ervan tot stand gekomen onder leiding van niemand minder dan Luc Donckerwolke. Donckerwolke en zijn designteam hebben ook van de werkplek van de Genesis iets bijzonders gemaakt. We zien een enigszins klassiek aandoend dashboard dat vloeiend overloopt in de portieren. Opvallend is dat er direct voor de bijrijder weinig tot niets gebeurt, het dashboard bestaat namelijk voornamelijk uit een op de bestuurder gericht deel met een opvallend verbindingsstuk tussen middentunnel en de overkapping van het instrumentarium. Het instrumentarium zelf is natuurlijk helemaal digitaal en bestaat uit een gebogen OLED-scherm. Genesis omschrijft de combinatie van moderne elementen en klassiek design als 'newtro'

De X Speedium Coupé was volgens Genesis aanvankelijk bedoeld als interne designstudie, al besloten de Koreanen het model begin dit jaar dus daadwerkelijk te presenteren. Net als bestaande auto's van het merk is de concept-car getekend volgens Genesis' Athletic Elegance-designtaal. Over productieplannen spreekt Genesis niet en dus lijkt het erop dat ook de X Speedium Coupé de conceptuele fase nooit zal ontgroeien. Wel lijkt het erop dat Genesis zijn toekomstige EV's met vergelijkbaar design gaat overgieten.

Zou jij wel een productieversie van de Genesis X Speedium Coupé willen zien? Waarom wel of niet?