Gelekt: Volvo XC40

Nieuwe cross-over in beeld!

Volvo XC40 gelekt
Volvo XC40 gelektVolvo XC40 gelektVolvo XC40 gelektVolvo XC40 gelektVolvo XC40 gelekt
Volvo heeft de onthulling van de hagelnieuwe XC40 pas voor later gepland staan. De compacte Zweedse cross-over is nu echter al in vol ornaat op internet verschenen!

Zeer spoedig trekt Volvo zelf het doek van de XC40, maar dankzij website Carscoops is de auto nu al vanuit alle hoeken te zien.

De XC40 is een nieuwe cross-over van Volvo die gebruikmaakt van het nieuwe CMA-platform. Deze basis is ontwikkeld om een hele rits veiligheidsystemen aan te kunnen die Volvo nu al in de op het grotere SPA-platform geplaatste 90-serie gebruikt.

De XC40 moet net als zijn grotere broers met het optionele Pilot Assist semi-autonoom door het verkeer kunnen rollen. Ook krijgt de auto systemen zoals City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert met Auto Brake en een 360˚ camera. Op infotainmentgebied winkelt Volvo in de gadgetwinkel van de 90-serie. Dat betekent dat we het verticaal georiënteerde Sensus-systeem, bekend van de nieuwe XC60 en de V/S90 en XC90, ook in de XC40 gaan tegenkomen.

De 40-serie zal beschikbaar komen met een reeks drie- en viercilinder benzine- en dieselmotoren. Ook komt er een Twin Engine - een plug-in hybride.

Eerder liet Volvo weten dat het met de XC40 stevig inzet op personalisatiemogelijkheden. Dat betekent dat het merk diverse kleurcombinaties en verschillende soorten afwerking voor zijn nieuwe hoogpotige model in petto heeft.

De XC40 (later volgt een nieuwe V40), is de productieversie van de 40.1 Concept. De 01 van Lynk & Co. maakt overigens al gebruik van het nieuwe CMA-platform, een auto die ook naar Europa moet komen.

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.