Gelekt: de gloednieuwe Hyundai i20

Hyundai i20
Ruim voor het showdebuut dit najaar zijn de eerste foto's van de Hyundai i20 opgedoken.

De omgeving is expres onduidelijk gemaakt, maar we vermoeden dat een medewerker op het fabrieksterrein zijn kans schoon heeft gezien en de foto's heeft doorgespeeld aan Team-bhp.com.

We zien dat de i20 een veel kenmerkender uiterlijk krijgt. De huidige lijkt - volgens Hyundai geheel toevallig - wel heel erg op een Corsa, maar de nieuwe is meteen herkenbaar als een auto van het Koreaanse merk.

De grille is net zoals die van andere moderne Hyundais hexagonaal en daarnaast valt vooral de donkere C-stijl op.

Driecilinders en N-versie

Wat betreft de techniek is er nog niets definitief bekend, maar we vermoeden dat Hyundai driecilinder benzinemotoren in de i20 gaat introduceren. Het huidige model is er alleen met viercilinder benzinemotoren. We verwachten dat de zuinige 1,1-liter driecilinder turbodiesel gewoon terugkeert.

Aan de andere kant van het gamma verwachten we ook nieuws. Hyundai zal namelijk zeer waarschijnlijk een N-versie van de i20 in het gamma opnemen. Die auto krijgt een 190 pk sterke turbomotor onder de kap.

Die i20 N komt echter pas in 2015, de reguliere versies debuteren in oktober al op de Autosalon van Parijs. Rond de jaarwisseling moeten de auto's dan bij de dealers staan.

*Update: deze i20 is in India gespot. Hyundai heeft op die markt iets andere versies van de i20 en i10. De Europese i20 zal slechts op details afwijken van de auto die op deze drie in het geniep genomen foto's te zien is.*

PRIVATE LEASE Hyundai i20

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum