Gelekt: BMW XM

Heftig

BMW XM (gelekt)
BMW XM (gelekt)BMW XMBMW XM patentBMW XM patentBMW XM patentBMW XM patent

Helaas voor BMW liggen de eerste foto's van de XM op straat. Je leest het goed: de XM is geen Citroën, maar een nieuw model uit München. En niet zomaar een!

Met de Concept XM blikte BMW al vooruit op een hagelnieuw model dat het nog boven de bepaald niet subtiele X7 zou positioneren. Die BMW XM geheten nieuwe top-SUV wordt geen directe concurrent van de X7, BMW zet de XM immers als een veel sportiever model in de markt.

De BMW XM komt er namelijk enkel als M-model. Vandaar ook zijn naam. Dus geen X gevolgd door een getal, maar gewoon XM. We weten al dat de SUV een 650 pk en 800 Nm sterke aandrijflijn krijgt. De Concept XM werd voorgesteld met een 750 pk sterk plug-in hart, dus het is niet ondenkbaar dat BMW op termijn een nóg sterkere versie krijgt.

De fervente bezoeker van AutoWeek.nl heeft de BMW XM ongetwijfeld al op patentbeeld voorbij zien komen. Deze via het Instagram-account van Wilco Blok verschenen eerste foto's van de XM bevestigen eigenlijk wat we al weten. De sportieve top-SUV is een auto waarmee je ogenschijnlijk nooit onopgemerkt door het automobiele leven kunt gaan. De XM is gelardeerd met heftige lijnen en een wirwar aan vouwen. BMW geeft de SUV een agressief front met gelaagde verlichting en een indrukwekkende bilpartij met enorme en brede achterlichten en gestapelde uitlaateindstukken. Opvallend is de plaatsing van het BMW-logo. Dat vind je namelijk niet centraal op de achterklep, maar hoog in de naar de M1 verwijzende uitlopers van de achterruit.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum