'Geen opvolger Maserati GranCabrio'

Maserati GranCabrio MC
Goed en slecht nieuws voor de liefhebbers van de Maserati GranTurismo. De coupé krijgt een opvolger, maar de open versie komt in de toekomst te vervallen.

Dat heeft Peter Denton, manager van Maserati Nothern Europe, gezegd in een interview met AutoExpress. De nieuwe GranTurismo staat op de planning voor 2017.

Waarschijnlijk krijgt de auto de 3,8-liter V8 biturbo uit de Maserati Quattroporte onder de kap. Het vermogen moet uitkomen op zo'n 550 pk, aldus onze Engelse collega's.

Voor de nieuwe GranTurismo komt, brengt Maserati eerst nog andere belangrijke modellen. De Levante SUV volgt volgend jaar en in 2016 is het de beurt aan de Alfieri. Die kleinere coupé debuteerde dit jaar als concept-car op de salon van Genève.

Al die nieuwe modellen zijn nodig om de ambitieuze doelstellingen van Maserati te realiseren. Het merk wil in 2015 50.000 auto's verkopen, in 2018 moeten dat er 75.000 zijn.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.