Geely koopt aandeel van 7,6 procent in Aston Martin

Nog een connectie tussen Geely en Mercedes

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Het Chinese Geely heeft zichzelf voor 7,6 procent ingekocht in het prestigieuze Aston Martin. Geely kondigt ook meteen aan dat de technologie van het concern wellicht “wat kan bijdragen aan Aston Martins toekomstige succes”.

Om maar eens lekker negatief te beginnen: zo succesvol is Aston Martin momenteel helemaal niet. Het is echter wel een van de weinige nog (min of meer) onafhankelijke autobouwers, al is motorleverancier Mercedes onderweg naar een aandeel van 20 procent in het merk. Geely komt de Duitsers nu achterna en koopt in één klap 7,6 procent van de aandelen. De connectie tussen Geely en Mercedes is niet nieuw, want de twee hebben een belang in elkaar dat tot de Smart #1 heeft geleid. Geely is ook de eigenaar van Volvo, Polestar en Lotus en dus verre van nieuw in het Europese autolandschap.

Aston Martin DBX 707

Aston Martin DBX

“We zijn verheugd om onze investering in Aston Martin aan te kunnen kondigen en zijn van mening dat Geely Holding met zijn staat van dienst en technologische aanbod kan bijdragen aan het toekomstige succes van Aston Martin”, vertelt Geely-CEO Daniel Donghui Li. “We kijken ernaar uit om met Aston Martin in contact te komen en samen te werken, terwijl het merk blijft werken aan zijn strategie om duurzame groei op lange termijn en een grotere winstgevendheid te bereiken.”
Geely toont niet voor het eerst interesse in Aston Martin, want in 2012 gebeurde dat ook al. Jawel, tien jaar geleden dus!

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.