'Foxconn verlegt aandacht meer naar auto's'

Toyota Lexus self driving zelfrijdend autonoom

Elektronicabedrijf Foxconn gaat zich minder richten op het in elkaar zetten van Android-telefoons. In plaats daarvan ziet het Taiwanese bedrijf meer in het produceren van moderne elektronica voor de autobranche, zoals systemen voor zelfrijdende auto's. Dat schrijft het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review.

Dochterbedrijf FIH Mobile, dat voor 62 procent in handen is van Foxconn, behaalt 90 procent van zijn omzet met het assembleren van Android-telefoons. Het bedrijf heeft echter besloten personeel en productiemiddelen in te zetten voor een nieuw autoproject. Foxconn had al eerder aangegeven zich op een bredere markt te willen richten, met onder meer de autobranche en de gezondheidszorg, nu de vraag naar mobiele telefoons afneemt.

Vraag naar technieken rondom autonoom rijden en minder vergaande hulpsystemen is er voorlopig in elk geval genoeg, gezien de trends die momenteel heersen in autoland.

FIH heeft volgens een ingewijde niet meer zoveel opdrachten om telefoons voor klanten als Google, Xiaomi, Lenovo, Nokia en Meizu te bouwen. Bovendien verdient het bedrijf alleen geld aan de opdrachten van Google.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.