Ford test 'nieuwe Ka' in Europa

Braziliaan mogelijk naar Nederland

Ford Ka Spyshots
Ford Ka SpyshotsFord Ka SpyshotsFord Ka SpyshotsFord Ka SpyshotsEerste rijtest nieuwe Ford KaEerste rijtest nieuwe Ford KaEerste rijtest nieuwe Ford Ka
In Brazilië en India rijdt de hagelnieuwe Ka alweer een jaar rond. Het is nog altijd niet duidelijk of hij naar ons deel van de wereld komt, maar deze spionagefoto's geven goede hoop.

Twee jaar geleden kregen we de nieuwe Ka al te zien, maar nog altijd is Ford er niet uit of wij in Europa ook in deze relatief ruime en goedkope nieuweling kunnen gaan stappen. Wie wel gecharmeerd is van z'n Dacia-achtige insteek, krijgt vandaag wellicht een sprankje hoop. Onze spionagefotograaf is namelijk een testexemplaar in Europa tegen het lijft gelopen.

Ford heeft de nieuwe Ka nog behoorlijk afgeplakt, maar stiekem weten we natuurlijk al even hoe hij er uitziet. Wel zijn er wat verschillen waar te nemen. Zo heeft dit testexemplaar een grille met verchroomde, horizontale lamellen in plaats van een eenvoudig zwart honingraatpatroon, heeft de Ka nu richtingaanwijzers in de zijspiegels en op de zijschermen en is ook de plaatsing van de richtingaanwijzer in de koplampunit verschoven. Mogelijkerwijs is ook het bumperwerk iets afwijkend, maar daar zijn de plakkers nog teveel voor aanwezig. De nieuwe Ka is er overigens ook als sedan (Ka+), maar wegens de impopulariteit van dergelijke sedannetjes, hebben we die alvast van de kalender gestreept.

In AutoWeek 35 hadden we het privilège de eerste kilometers te maken in de nieuwe Ka, een model dat bij ons - áls hij überhaupt komt - volgens Ford in ieder geval geen directe opvolger zal worden van onze Ka. In Brazilië is de Ka te krijgen met een aan de 1.0 Ecoboost gerelateerde - maar turboloze - 1,0-liter driecilinder en een 1,5-liter vierpitter met respectievelijk 85 en 110 pk. In uitgebreid verslag van onze eerste hobbelige kilometers, lees je dus in AutoWeek 35!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.