Ford rekt Figo Concept op tot Ka Concept

Ford rekt Figo Concept op tot Ka Concept
Gisteren werd in India de Ford Figo concept-car onthuld, een sedanversie van de nieuwe Ka. Voor de Braziliaanse markt is het model een klein stukje opgerekt.

In India betaal je voor auto's die korter dan vier meter zijn aanzienlijk minder (12 in plaats van 27 procent) belasting dan voor langere exemplaren. Vandaar dat Ford de gisteren gepresenteerde Figo precies onder die magische grens heeft gehouden voor de Indiase markt.

In Brazilië zijn ze ook dol op compacte sedans maar daar geldt de vier metergrens niet. Vandaar dat deze Ka Concept bijzonder veel overeenkomsten vertoont met de Figo maar vanaf de C-stijl nét iets anders in elkaar steekt. De C-stijl wijkt qua vorm af en de achterkant is wat groter, waardoor de kofferbakinhoud toeneemt.

Hoeveel milli- of centimeter de verschillen precies bedragen, is niet bekend. In november maakten we al kennis met de hatchbackversie van de nieuwe Ka.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.