Ford Puma als hybride rallymonster

M-Sport Ford Puma Rally1 debuteert in Goodwood

Ford Puma WRC

Het Goodwood Festival of Speed is behalve een jaarlijks autofestijn voor autofabrikanten ook een ideaal podium om de aandacht naar zich toe te trekken. Ford begrijpt dat en grijpt het autofeestje aan om een wel heel heftige Puma te laten zien.

Vanaf volgend jaar doen er alleen nog rallyauto's met een hybride aandrijflijn mee aan het World Rally Championship (WRC) en Ford doet daar met zijn rallyteam M-Sport Ford World Rally Team graag aan mee. Tijdens het Goodwood Festival of Speed laat Ford een voorbode zien van de auto die het volgend jaar over diverse rallyparcours ramt. Dit is de M-Sport Ford Puma Rally1.

De heftig uitgebouwde Ford Puma heeft een plug-in hybride aandrijflijn die bestaat uit een 1,6-liter Ecoboost viercilinder en een 136 pk sterke elektromotor. Die elektromotor put zijn energie uit een 3,9 kWh groot accupakket. Dat is uiteraard niet voldoende om langdurig mee te knallen. De elektromotor levert, afhankelijk van de status van het accupakket, vermogensboosts van maximaal drie seconden. Het pakket volledig opladen duurt zo'n 25 minuten. Volgend jaar mogen de Rally1-WRC-auto's alleen fossielvrije brandstoffen gebruiken en dus loopt ook deze Puma op dergelijke benzine.

Ford heeft zich als doel gesteld om vanaf 2026 alleen nog elektrische of plug-in hybride modellen in Europa te verkopen. Vier jaar later, in 2030, levert Ford in Europa alleen nog volledig elektrische auto's. Of ook de reguliere Ford Puma voor 2026 een plug-in hybride aandrijflijn krijgt? Het zou zomaar kunnen, al verwachten we dat het daar nog net iets te vroeg voor is.

PRIVATE LEASE Ford Puma

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/7A)
€ 524
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum