Productievolume Ford Focus lager wegens chiptekort

'Tot het tweede kwartaal'

Ford Focus

De Europese productie van Ford heeft nog langer te lijden onder het wereldwijde tekort aan microchips voor de auto-industrie. Naar verwachting houdt het merk er tot 'ver in het tweede kwartaal' last van. De productie van de Focus in het Duitse Saarlouis is het zwaarst getroffen.

UPDATE (1 maart): Ford Nederland meldt tegenover AutoWeek dat de productie van de Focus inmiddels weer is hervat. De productie heeft in totaal vijf weken stilgelegen en ligt dus niet nog vijf weken langer stil. Wel is het zo dat de productievolumes nog steeds lager liggen en Ford naar verwachting nog wel even last blijft houden van het tekort aan microchips.

Halverwege januari legde Ford de productie van de Focus in Saarlouis al voor een maand stil. Daar worden nu nog vijf weken aan vastgeplakt, meldt Stuart Rowley, directeur van Ford Europe, aan Automotive News. In de fabriek werken om en nabij de 5.000 mensen. Volgens Rowley heeft de productiestop een grote impact op de bedrijfsvoering, maar hij specificeert niet uit hoeveel auto's de inmiddels verloren productie van Ford bestaat. In Saarlouis merkt Ford de gevolgen het zwaarst, gevolgd door de fabriek in Valencia, waar de Kuga, Mondeo en Galaxy in elkaar worden gschroefd. De productie kwam in de Spaanse stad echter niet geheel stil te liggen.

In Keulen, waar de Fiesta van de band rolt, bleven de gevolgen van het tekort aan microchips relatief beperkt, aldus Rowley. Bij de fabrieken in Valencia en Keulen past Ford verkorte werkdagen toe. Dat geldt overigens ook voor de fabriek in het Roemeense Craiova, waar Ford de Puma bouwt. De topman verwacht dat de problemen met het tekort aan microchips in het tweede kwartaal verholpen zijn. Bijna alle autofabrikanten lijken last te hebben van het chiptekort. Alleen Hyundai en Kia hebben hun zaken momenteel voor elkaar, doordat de Hyundai Motor Group op tijd een grote voorraad microchips inkocht.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.