Ford facelift Mondeo

Ford Mondeo facelift
Ford Mondeo faceliftFord Mondeo faceliftFord Mondeo faceliftFord Mondeo faceliftFord Mondeo facelift
Na een voortvarende start in 2007 begonnen de verkopen van de Ford Mondeo - mede door de vernieuwingsdrift bij de concurrentie - in te zakken. Tijd voor een facelift dus, en zo geschiedde.
De Ford krijgt een nieuwe grille, optionele led-dagrijverlichting en aangepaste achterlichtunits met diezelfde technologie. Binnenin valt vooral de nieuwe middenconsole op, maar ook de deuren hebben nieuwe bekledingsstoffen.
Bij het motorenpalet gaat de aandacht vooral uit naar de 2,0-liter Ecoboost turbomotor. De variant met 203 pk kennen we inmiddels al, maar in de Mondeo komt er ook een variant met 240 pk te liggen. Ook is er een nieuwe topdiesel, een 2,2-liter turbodiesel met 200 pk. De andere diesel is een exemplaar met een cilinderinhoud van 2,0 liter. Dat blok komt in drie vermogensvarianten: 115 pk, 140 pk en 163 pk.
Ford maakt Econetic-technieken voor de Mondeo beschikbaar. Tot het pakket behoort een Eco Mode, die de bestuurder helpt zuinig te rijden. Verder is er een actieve grille, die indien mogelijk sluit voor een betere stroomlijn en dus een lager verbruik. Smart Regenerative Charging (SRG) is een systeem voor de regeneratie van remenergie.
Nieuw voor Ford zijn Lane Depature Warning, Driver Alert (dat kijkt over de bestuurder niet vermoeid raakt) en een Auto High Beam voorziening voor de verlichting. Verder zijn er de van Volvo bekende dodehoekassistent BLIS, een achteruitrijcamera en een optionele snelheidsbegrenzer.
De vernieuwde Ford Mondeo maakt eind augustus z'n debuut op de Autosalon van Moskou. Aan het einde van de herfst verschijnt de auto bij de dealers.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum