Ford begint bouw van grootste fabriek ooit

6.000 banen

Ford BlueOval City fabriek Tennessee

Ford is in Tennessee begonnen met de bouw van ‘Blue Oval City’, een nieuwe fabriek waar vooral elektrische auto’s van de band moeten gaan lopen. Het gaat om de grootste Ford-fabriek ooit.

‘Blue Oval City’, de naam zegt al genoeg. Deze naar het beroemde Ford-logo genoemde ‘fabrieksstad’ gaat verrijzen in het westen van Tennessee, ongeveer een uur ten noordoosten van Memphis. Daar wordt op 1.550 hectare een complex neergezet dat zich de grootste Ford-fabriek in de 119-jarige geschiedenis van het Amerikaanse merk mag noemen. De grond werd al eerder geprepareerd, nu is het tijd om de eerste stappen van de daadwerkelijke bouw te zetten.

De fabriek werd al eerder aangekondigd en is onderdeel van een miljardeninvestering in elektrische auto’s. Ford wijst er graag op dat het de op één na (raad eens…) grootste Amerikaanse EV-bouwer is en wil die positie graag minstens behouden. In Tennessee zullen aanvankelijk dan ook elektrische pick-ups van de band gaan lopen van een nog niet aangekondigd, maar volgens Ford wel revolutionair type. Ook worden er accupakketten gemaakt, onder meer voor elektrische modellen van luxemerk Lincoln.

De productiestart voor de nieuwe Ford-fabriek in Tennessee staat gepland voor 2025. Ford stelt dat de komst van de fabriek zo’n 6.000 banen oplevert.

PRIVATE LEASE Ford

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.