Fittipaldi EF7 onthuld

'Makkelijk te besturen hypercar'

Fittipaldi EF7 onthuld
De droom van tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Emerson Fittipaldi krijgt vorm: dit is de Fittipaldi EF7.

De volledig uit koolstofvezel opgetrokken Fittipaldi EF7 werd bedacht door Emerson Fittipaldi, getekend door Pininfarina en van techniek voorzien door HWA Team. Die laatste partij, ook verantwoordelijk voor de techniek van de Mercedes DTM-racers, zorgde ervoor dat een nieuw ontwikkelde 4,8-liter V8 zijn weg vond naar het midden van de EF7. Met een vermogen van 600 pk en een doelgewicht van minder dan 1.000 kilo zal de EF7 aardig zijn mannetje staan in dit segment.

Het doel dat Fittipaldi voor ogen had was een makkelijk te besturen hypercar. Hij belooft toekomstige eigenaren van de stijlvolle verschijning te assisteren bij de afstelling van de auto, voordat zij ermee op pad gaan. Het is dan ook zeker de bedoeling dat een aantal EF7's gebouwd wordt. HWA Team, onder leiding van AMG-oprichter Hans Werner Aufrecht, neemt de bouw voor zijn rekening. Hoeveel exemplaren er komen, wat de auto gaat kosten en wanneer het zover is, is nog niet bekend.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.