Fisker overweegt gebruik Volkswagen-platform

Ocean aan de MEB

Fisker Ocean

Voor de begin dit jaar aan de wereld voorgestelde Ocean gaat Fisker mogelijk gebruikmaken van Volkswagens MEB-platform. Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News.

Fisker heeft tijdens een presentatie voor investeerders gemeld dat het voor de begin dit jaar gepresenteerde Ocean gebruik wil maken van Volkswagen-techniek. Fisker zou zijn oog hebben laten vallen op het modulaire MEB-platform, het speciaal voor elektrische auto's van de Volkswagen Group ontwikkelde platform waar auto's als de ID.3, ID.4 en Audi Q4 (Sportback) E-tron gebruik van gaan maken. Fisker zou nog met Volkswagen aan het onderhandelen zijn, onder andere over de aanlevering van accupakketten.

De Fisker Ocean is een elektrische SUV die op papier een 80 kWh groot accupakket heeft, goed voor een actieradius van 400 tot 480 kilometer. De SUV zou in 2021 op de Amerikaanse markt moeten komen. Als Fisker de Ocean op een onderstel van Volkswagen wil parkeren, zal dat ongetwijfeld gevolgen hebben voor de planning. Volkswagen gaf in 2019 al aan dat het zijn MEB-platform ook aan andere fabrikanten wil leveren. Daar maakt Fisker nu ogenschijnlijk gebruik van.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.