Fisker Ocean krijgt beresterke topversie

Alle details in november

Fisker Ocean
Fisker OceanFisker OceanFisker OceanFisker OceanFisker OceanFisker Ocean Offroad-Pack

Fisker werkt dik anderhalf jaar na de onthulling van het studiemodel nog steeds aan de productieversie van de Ocean. Fisker-topman Henrik Fisker heeft alvast interessant nieuws voordat in het najaar eindelijk alles definitief wordt.

In oktober 2019 trok Fisker het doek van de Ocean. Een volledig elektrische SUV die op dat moment al behoorlijk productierijp leek. Zo'n vaart bleek het niet te lopen en dat heeft er onder meer mee te maken dat Fisker nog naarstig op zoek was naar productielocaties. Voor de Europese markt heeft het er één gevonden: Magna Steyr in Oostenrijk gaat 'm bouwen. Fisker beloofde tot op heden dat de Ocean een 80 kWh accupakket aan boord krijgt en daarmee een rijbereik van zo'n 500 km mogelijk wordt. Ook was er al bekend dat er een sportieve topversie komt. Daarover laat Henrik Fisker nu meer los.

De krachtigste Ocean wordt volgens hem maar liefst 544 pk sterk. Die kracht wordt gegenereerd door twee elektromotoren, die ongetwijfeld de voor- en achterwielen aandrijven. Hoewel Fisker eerder al uitsprak dat met de topversie van de Ocean 96 km/h (60 mph) vanuit stilstand in 2,9 seconden bereikt kan worden, is het vermogen van de topman hoger uitgepakt dan men had beoogd. Mogelijk wordt de Ocean dus nog sneller. In november maakt Fisker alle definitieve specificaties bekend. Na de Ocean volgen er tot 2025 nog drie modellen van het Amerikaanse merk.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.