Fiats nieuwe cross-over heeft een naam

Welkom Pulse

Fiat Pulse

Fiat heeft officieel naam gehangen aan zijn nieuwe compacte SUV. De hoogpotige van het merk luistert naar de naam 'Pulse'.

Pulse. Dat is de naam van de nieuwe compacte cross-over van Fiat die op 5 mei al zijn digitale debuut beleefde. Veel informatie gaf Fiat nog niet vrij en ook een modelnaam was er nog niet. Voor de naamgeving schakelde Fiat de hulp in van iedereen met een internetverbinding. Bezoekers van een speciaal daarvoor ingerichte website konden stemmen op één van de drie potentiële namen voor de compacte cross-over: Tuo, Domo en Pulse.

Modelnaam 'Pulse' trok 65 procent van de stemmen. De namen Domo en Tuo ontvingen respectievelijk 25 en 10 procent. Herlander Zola, Brand Director van Fiat in Zuid-Amerika, trekt er ook nog eens een paar mooie door zijn marketingafdeling bedachte woorden voor uit de kast. "Pulse is een fantastische naam die talloze associaties mogelijk heeft. Het heeft energie, beweging en is extreem verbonden. Het drukt de essentie en persoonlijkheid van het voertuig uit: een SUV met de ziel van Fiat, maar die tegelijkertijd zijn eigen touch, beat en ritme heeft”, aldus Zola in een begeleidend schrijven.

In Nederland hoef je de Fiat Pulse overigens niet op de markt te verwachten. De compacte cross-over lijkt namelijk speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt te zijn ontwikkeld.

PRIVATE LEASE Fiat

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.