Fiat wil productie elektrische 500e verdubbelen

Kleine maar belangrijke kanttekening

Fiat 500e 3+1

De elektrische Fiat 500e is een van de populairste elektrische auto's van Europa. Als het aan Fiat ligt, verdubbelt het de productie van zijn kleine elektrische succesnummer, maar dan moet het merk wel genoeg microchips voorhanden hebben.

Met bijna 47.000 tussen januari en juli verkochte exemplaren is de Tesla Model Y de populairste elektrische auto van Europa, gevolgd door de Model 3 waarvan in dezelfde periode zo'n 41.000 stuks werden geregistreerd. De Tesla Model 3 voelt de hete adem van de elektrische Fiat 500e in zijn nek, de kleine Italiaan was in de eerste zeven maanden van dit jaar namelijk goed voor een kleine 38.000 registraties en wist daarmee een derde plek op te eisen in de ranglijst van populairste EV's in Europa. Als het aan Fiat ligt, schroeft het de productie van de 500E behoorlijk op.

Stellantis-topman Carlos Tavares zegt tegen Automotive News dat er zoveel vraag naar de 500e is dat Fiat de productie van het model eenvoudig kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Daar plaatst Tavares wel een kanttekening bij. Een belangrijke ook. Volgens Tavares gooit de gebrekkige beschikbaarheid van microchips roet in het potentieel wel heel smakelijke buffet dat Fiat de Europese consument wil opdienen. In 2021 produceerde Fiat ruim 46.000 500e's, maar volgens Tavares werkt het merk er hard aan om dat aantal dit jaar bijna te verdubbelen naar 90.000 stuks. De CEO geeft echter aan dat het niet zeker is of het dat productieaantal daadwerkelijk gaat halen.

PRIVATE LEASE Fiat 500

Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 
DirectLease
Fiat 500 1.0 Hybrid Club (3D/6H)
€ 269
 
Leaseplan
Fiat 500 1.0 Hybrid Club (3D/6H)
€ 286
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.