Fiat presenteert nieuwe Fullback

Nieuwe pick-up Fiat debuteert in Dubai

Fiat Fullback Pickup
De Dubai Motor Show biedt een heuse wereldprimeur van Fiat: de Fullback pick-up.

De Fullback is in de configuraties Single Cab, Extended Cab, Double Cab en Chassis leverbaar. De pick-up kent bovendien drie uitrustingsniveaus. Er is één motorisering beschikbaar, een 2,4-liter turbodiesel. Wel kan de koper daarbij kiezen uit een vermogen van 150 of 180 pk. Tot slot is er keuze uit een handgeschakelde zesbak of een vijftrapsautomaat met sportmodus.

De Fullback staat op dit moment op de Fiat-stand tijdens de Dubai Motor Show. In het tweede kwartaal van 2016 verschijnt de pick-up bij de Nederlandse Fiat Professional dealers.

Fiat zegt de naam te hebben gekozen omdat de fullback een belangrijke positie is bij rugby en American Football. Overigens is fullback ook bij voetbal een belangrijke positie (Gregory van der Wiel, Philip Lahm en Dani Alves zijn bekende fullbacks), maar kennelijk vindt Fiat hen niet belangrijk genoeg om een pick-up naar te vernoemen.

De nieuwe pick-up valt in het medium-duty segment, dat in 2014 goed was voor 675.000 verkochte auto's wereldwijd. Dat is 23 procent van het totale volume.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.