Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid naar Nederland

Heel Fiat-gamma geëlektrificeerd

Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid
Fiat 500X Hybrid en Tipo HybridFiat 500X Hybrid en Tipo HybridFiat 500X Hybrid en Tipo HybridFiat 500X Hybrid en Tipo HybridFiat 500X Hybrid en Tipo HybridFiat Tipo HybridFiat Tipo HybridFiat Tipo Hybrid

Onlangs introduceerde Jeep nieuwe hybride aandrijflijnen voor de Renegade en Compass en vandaag zijn het de 500X en Tipo van zustermerk Fiat die kennismaken met dezelfde geëlektrificeerde motoren. De Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid staan vanaf medio april bij de dealers.

Fiat haalt de onlangs op de Jeep Renegade en Compass geïntroduceerde hybride aandrijflijn naar de 500X en de Tipo. De aandrijflijnen heten bij Jeep e-Hybrid, Fiat noemt ze - net als de mild hybride aandrijflijn van de niet-elektrische 500 - simpelweg Hybrid.

Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid

Fiat Tipo Hybrid en 500X Hybrid

Zowel de 500X Hybrid als Tipo Hybrid krijgt een 130 pk en 240 Nm sterke 1.5 viercilinder. Dat is een nieuwe geblazen benzinemotor die samenwerkt met een 20 pk en 55 Nm sterke elektromotor en een 48V-systeem. Een zeventraps automaat met dubbele koppeling zorgt voor de overbrenging van het vermogen op de voorwielen. De nieuwe mild hybride Fiat Tipo Hybrid verbruikt gemiddeld 4.7l/100 km, de 500X Hybrid noteert een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 km achter zijn naam.

De Hybrid-aandrijflijn verdringt de 1.3 liter geblazen viercilinder uit het leveringsgamma van de Fiat 500X. Op papier is de Hybrid-aandrijflijn tot 11 procent zuiniger dan die 1.3's. Daarbij blijft het niet. Uit navraag bij de Nederlandse importeur blijkt dat ook de geblazen 1.0 viercilinder van de 500X plaats maakt door de Hybrid-aandrijflijn. Fiat levert de Tipo momenteel alleen met een 100 pk  variant van de 1.0 turbomotor. Ook die machines worden volgens de importeur zoals het er nu naar uitziet vervangen door de nieuwe Hybrid-aandrijflijn. Dat betekent dat het gehele modellengamma van Fiat straks geëlektrificeerd is.

De Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid staan vanaf midden april bij de dealers. Prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum