Federale Politie aan Volvo

België kiest Zweedse stationwagon

Belgische Politie Volvo V90
Waar de politie bij ons binnenkort in Mercedessen en Audi's naar 112-meldingen rijdt, kozen ze bij de bij onze zuiderburen voor nieuw Zweeds vervoer.

Gisteren toonde de Belgische Federale Politie de eerste Volvo's V90 die vanaf 2018 als dienstauto worden gebruikt. In totaal komen er 121 nieuwe voertuigen waaronder deze witte stations op de Belgische wegen. Via Twitter deelde de Belgische politie bovenstaande foto's. Voordat de Belgen de keuze maakten, konden ze al even afkijken bij de Zweedse politie. Sinds dit jaar rijden er in Zweden namelijk ook Volvo's V90 rond met blauwe zwaailichten op het dak gemonteerd. Daar behaalde de auto naar verluidt de hoogste score ooit in de rijtest van het overheidsorgaan. Met 9,2 als gemiddelde scoren wist de stationwagon in onder meer de remkwaliteit, het bochtengedrag, het rijgedrag op hoge snelheid en het resultaat van een uitwijkproef hoge ogen te gooien.

In Nederland verdwijnen alle Volvo's als dienstauto van de weg. In oktober werd bekend dat vanaf komend voorjaar de KLPD zich mag verplaatsen in een Audi A6. Daarmee vervangen zij de huidige Volvo V70. In de Audi A6 ligt de 3,0-liter diesel. Voor de normale politie staan 1.250 nieuwe modellen van de Mercedes-Benz B-klasse klaar. Deze vervangen de huidige Volkswagen Touran.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (136) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.