Faraday Future ook autonoom door Californië

Zelfrijdende auto's eind dit jaar de weg op

Faraday Future FFZERO1
De heren en dames van Faraday Future laten steeds meer los over hun ambitieuze plannen met volledig elektrische auto's. Daar komt nu weer een hoofdstuk bij, want het bedrijf heeft nu ook toestemming van de staat Californië om te gaan testen met zelfrijdende auto's.

Faraday Future, wat gevestigd is in Californië, gaat in hun thuisstaat testen met zelfrijdende auto's. Het nog jonge merk heeft hier nu namelijk officieel toestemming voor gekregen van de staat. De eerste tests staan op de planning voor eind dit jaar. Eerder deze maand werd er al zo'n verzoek gehonoreerd in Michigan.

Er wordt al getest met mules waaronder techniek van Faraday Future schuilgaat, maar eind dit jaar hoopt men ook daadwerkelijk een eigen prototype te kunnen laten zien. Mogelijk wordt dat dan ook de auto waarmee ze het autonoom rijden gaan testen. Tot op heden hebben we van de toekomstige modellen van het merk niet veel meer dan wat computertekeningen kunnen zien.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.